Duitsland

FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund

De de Bundesliga-wedstrijd tussen Mainz 05 en Borussia Dortmund woensdag eindigde met een 1-2 overwinning voor de uitploeg in het MEWA ARENA. De doelpuntenmakers van Borussia Dortmund waren Reyna en Ryerson.

Jae-Sung Lee opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Edimilson Fernandes.

Borussia Dortmund maakte vroeg in de wedstrijd gelijk. In de 4de minuut vond Ryerson het net, op aangeven van Niklas Süle.

Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Het beslissende doelpunt voor Borussia Dortmund werd in de laatste minuten gemaakt door Reyna, met een assist van Sébastien Haller.

Voor Mainz 05 was het de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Mainz 05 twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Borussia Dortmund drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Mainz 05 dit seizoen. Dit was ook de zevende overwinning van Borussia Dortmund met één doelpunt verschil.

Donyell Malen werd uit de wedstrijd gewisseld in de 62e minuut voor Borussia Dortmund.

Mainz 05 staat na deze wedstrijd op de twaalfde positie met 20 punten, terwijl Borussia Dortmund de nummer 5 is met 31 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Mainz 05 op zaterdag 28 januari om 15.30 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Bochum. Borussia Dortmund ontvangt zondag 29 januari om 17.30 uur Bayer Leverkusen.