Duitsland

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is de nieuwe koploper in de Bundesliga dankzij 0-1 winst in de uitwedstrijd tegen Hoffenheim. Dortmund is drie punten vrij van Bayern München aan de top van de ranglijst Bayern München heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Hoffenheim staat op de zestiende plaats.

Net voor de rust toen Julian Brandt scoorde, met een assist van Marco Reus, voor de uitploeg en bracht zo de stand op 0-1.

De winst maakt het zeven achter elkaar voor Borussia Dortmund. Hoffenheim heeft nu vijf opeenvolgende nederlagen.

Hoffenheim heeft nu vijf wedstrijden achter elkaar verloren.

Hoffenheim heeft in de vijf laatste wedstrijden en vijf keer verloren, terwijl Borussia Dortmund vijf overwinningen heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Hoffenheim dit seizoen. Dit was ook de achtste overwinning van Borussia Dortmund met één doelpunt verschil.

Donyell Malen werd in de 64e minuut in het veld gebracht voor Borussia Dortmund.

De volgende speeldag speelt Hoffenheim op zaterdag 4 maart om 15.30 uur bij Mainz 05. Borussia Dortmund ontvangt vrijdag 3 maart om 20.30 uur RB Leipzig.