Duitsland

Bayer Leverkusen - Bayern München

Bayer Leverkusen heeft met één punt achter gestaan in de Bundesliga-wedstrijd tegen Bayern München van zondag in het BayArena. Leverkusen sloeg er echter in om een achterstand om te toveren tot een voorsprong. Het duel eindigde uiteindelijk in een overwinning met als eindstand: 2-1.

Al vroeg in de wedstrijd nam het bezoekende team een voorsprong, toen Joshua Kimmich scoorde na 22 minuten, op aangeven van Leon Goretzka.

Exequiel Palacios maakte in de 55ste minuut gelijk voor Bayer Leverkusen.

Palacios scoorde nog een keer en maakte het beslissende doelpunt in de 73ste minuut. Palacios voltooide zo de comeback van Bayer Leverkusen, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Bayer Leverkusen drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Bayern München drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Bayer Leverkusen dit seizoen. De nederlaag was ook voor Bayern München de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Matthijs de Ligt (Bayern München) speelden de hele wedstrijd.

Op dit moment heeft Bayer Leverkusen 37 punten en staat op de achtste plaats, terwijl Bayern München met 52 punten op de tweede positie staat.

De volgende wedstrijd van Bayer Leverkusen is op zaterdag 1 april om 15.30 uur uit tegen Schalke 04 in het VELTINS-Arena. Bayern München speelt op dezelfde dag om 18.30 uur thuis tegen Borussia Dortmund in de Allianz Arena.