Dortmund-doelman begaat gigantische blunder in topper tegen Bayern

Bayern München heeft het eerste doelpunt van het tijdperk-Thomas Tuchel zaterdagavond cadeau gekregen. In de topper tegen Borussia Dortmund ging doelman Gregor Kobel gigantisch in de fout.

Bayern München
4 - 2
Borussia Dortmund

Kobel keerde tegen Bayern na een maand afwezigheid terug in de basis. Die rentree pakte voor de 25-jarige Zwitser dramatisch uit. Na dertien minuten stond hij namelijk hoogstpersoonlijk aan de basis van de openingstreffer van Bayern door buiten zijn eigen strafschopgebied hopeloos over de bal heen te maaien, nadat verdediger Dayot Upamecano die met een pass van achteruit richting Leroy Sané had willen spelen. Die hoefde de bal niet meer aan te raken voor de 1-0.

Nog voordat de bal de lijn was gepasseerd, wist Kobel al hoe laat het was. Zijn grootste nachtmerrie was werkelijkheid geworden. En daarmee was het leed nog niet geleden voor de onfortuinlijke keeper. Vijf minuten later zette Thomas Müller al de 2-0 op het scorebord door na een kopbal van Matthijs de Ligt het laatste zetje te geven en in de 23ste minuut tekende Müller ook voor de 3-0, nadat de doelman van Dortmund een rebound weggaf bij een schot van Sané.