Duitsland

Borussia Dortmund - FC Köln

Borussia Dortmund is de nieuwe koploper in de Bundesliga dankzij 6-1 winst in de thuiswedstrijd tegen Köln. Dortmund is één punt vrij van Bayern München aan de top van de ranglijst Bayern München heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Köln staat op de dertiende plaats.

De score werd in de 15de minuut geopend door Borussia Dortmund na een doelpunt van Raphaël Adelino José Guerreiro, met een assist van Donyell Malen.

Sébastien Haller bracht in de 17de minuut Borussia Dortmund op 2-0, op aangeven van Guerreiro.

Marco Reus bracht in de 32ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong, op aangeven van Guerreiro.

Malen bracht in de 36ste minuut Borussia Dortmund op een grotere voorsprong met 4-0, met een assist van Niklas Süle.

Zes minuten later passeerde Davie Selke de doelman en bracht Köln de ploegen dichter bij elkaar: 4-1.

Haller scoorde nog een keer in de 69ste minuut.

Één minuut later bouwde Borussia Dortmund de voorsprong uit naar 6-1 toen Reus nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Malen.

Dit resultaat was voor Borussia Dortmund de tiende ongeslagen wedstrijd op rij.

Voor Köln was het de vijfde wedstrijd achter elkaar zonder overwinning.

Borussia Dortmund heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Köln één gelijkspel en vier nederlagen heeft.

De volgende speeldag speelt Borussia Dortmund uit tegen Bayern München. Deze ontmoeting vindt plaats op zaterdag 1 april om 18.30 uur. Köln speelt zondag 2 april om 15.30 uur thuis tegen Borussia Mönchengladbach.