De Graafschap - FC Eindhoven

Eindhoven heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap zondag gewonnen. Het duel in de Eerste Divisie eindigde in 1-2.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Dyon Dorenbosch zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Charles-Andreas Brym, en Eindhoven op voorsprong bracht.

Naoufal Bannis diepte de voorsprong van Eindhoven uit met een assist van Brym, in de 77ste minuut.

Hicham Acheffay milderde de achterstand van De Graafschap met een assist van Sam Bisselink, in de 80ste minuut. Maar De Graafschap was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1.

In de vijf laatste wedstrijden heeft De Graafschap drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Eindhoven drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zevende nederlaag met één doelpunt verschil van De Graafschap dit seizoen. Dit was ook de zesde overwinning van Eindhoven met één doelpunt verschil.

In de volgende wedstrijd, op vrijdag 16 december om 20.00 uur, speelt De Graafschap in eigen huis Willem II. Eindhoven speelt dan thuis tegen VVV in het Jan Louwers Stadion.