PEC Zwolle - FC Eindhoven

PEC Zwolle heeft vrijdag vijf keer gescoord in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven in de Eerste Divisie. Het duel eindigde in 5-2.

Er werd een vroege voorsprong genomen door PEC Zwolle via Taha na 7 minuten, met een assist van Jordy Tutuarima.

Eindhoven maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Jasper Dahlhaus scoorde, op aangeven van Evan Rottier, in de 13de minuut.

Luis Görlich passeerde zes minuten later de doelman, op aangeven van Thomas van den Belt, en nam een voorsprong voor PEC Zwolle. Direct na de rust bracht Lamine Diaby-Fadiga Eindhoven langszij.

Met nog bijna een half uur te gaan bracht Bart van Hintum PEC Zwolle een voorsprong.

Twee minuten later vergrootte PEC Zwolle de voorsprong toen Taha nog een keer de doelman passeerde, met een assist van Lennart Thy.

De uiteindelijke 5-2 voor PEC Zwolle werd in de 90ste minuut gemaakt door Samir Lagsir, op aangeven van Thy.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PEC Zwolle vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Eindhoven twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

De volgende speeldag speelt PEC Zwolle op zaterdag 19 november om 21.00 uur bij NAC Breda. Eindhoven ontvangt vrijdag 18 november om 18.45 uur Telstar.