PEC Zwolle - Heracles Almelo

De succesvolle periode voor Heracles in de Eerste Divisie is ten einde gekomen. Voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle had Heracles een serie van vijf opeenvolgende overwinningen, maar die serie werd vrijdag doorbroken in het MAC³PARK Stadion: 3-2.

In de 27ste minuut nam PEC Zwolle de leiding via Gervane Kastaneer, op aangeven van Davy van den Berg.

Lennart Thy bracht in de 34ste minuut PEC Zwolle op 2-0, met een assist van Luis Görlich.

Twee minuten later bouwde PEC Zwolle de voorsprong uit naar 3-0 toen Thy nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Kastaneer.

Direct na de rust poetste Samuel Armenteros iets van de achterstand weg voor Heracles.

De uitploeg deed de tegenstander nogmaals pijn in de 82ste minuut van de wedstrijd toen Rigino Cicilia scoorde, met een assist van Armenteros, maar Heracles was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 3-2.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PEC Zwolle twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Heracles vier overwinningen en één nederlaag heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van PEC Zwolle dit seizoen.

De volgende speeldag speelt PEC Zwolle op maandag 24 oktober om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Utrecht II. Heracles ontvangt vrijdag 21 oktober om 20.00 uur Eindhoven.