PEC Zwolle - Willem II

De vijf opeenvolgende overwinningen van PEC Zwolle in de Eerste Divisie zijn geëindigd in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd van vrijdag in het MAC³PARK Stadion eindigde 2-2.

Voor Willem II werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team na een doelpunt van Max Svensson in de 6de minuut.

Willem II voerde de score vroeg in de wedstrijd verder op naar 2-0 toen Lucas Woudenberg scoorde, met een assist van Wessel Dammers, in de 13de minuut.

Na een overtreding in de 40ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Erik Schouten van Willem II met rood van het veld.

In de 44ste minuut verkleinde Lennart Thy de achterstand voor PEC Zwolle. Kort voor de rust liet Tomislav Mrkonjic zich gelden en maakte gelijk voor PEC Zwolle.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PEC Zwolle vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Willem II twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft.

De volgende speeldag speelt PEC Zwolle op maandag 12 september om 20.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen AZ II. Willem II ontvangt vrijdag 16 september om 20.00 uur AZ II.