Een liedje van Everton en een van PEC Zwolle: 'Ja, natuurlijk raakt mij dat nog'

Reacties

De thuiswedstrijd tegen Willem II leverde een veelbewogen avond op voor PEC Zwolle. Publiekslieveling Apostolos Vellios stapte na de 2-2 remise met gemengde gevoelens van het veld.

Een liedje van Everton en een van PEC Zwolle: 'Ja, natuurlijk raakt mij dat nog'
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 2
Willem II
Willem II

De avond begon met een fraai eerbetoon aan Piet Schrijvers, daarna volgde een spectaculaire eerste helft en een enigszins tegenvallend tweede deel. 'Ik ben teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben, maar ik ben blij dat we nog steeds ongeslagen zijn. En natuurlijk dat we nog steeds koploper zijn’, blikt Vellios terug. ‘Al met al was het een vreemde wedstrijd', vindt de Griek.

© Pro Shots

PEC begon erg zwak en stond binnen een kwartier al met 0-2 achter door persoonlijke fouten. Dankzij Vellios kwam de thuisploeg aan het eind van de eerste helft terug in de wedstrijd. Na een prima actie werd de doorgebroken spits neergehaald door Erik Schouten, ten koste van een rode kaart. Al snel werd het 2-2. Verder kwam PEC de tweede helft echter niet, tegen het tiental van de Tilburgers, ondanks de verwoede pogingen om met voorzetten het hoofd van Vellios te vinden.

Bij iedere kansrijke spelhervatting schalde zijn naam hoopvol over de tribunes in het MAC3Park Stadion, in de inmiddels bekende tonen: Oooh, Vellios, Vellios, Vellios. 'Ja, ik hoorde het. Ik vind het heel mooi, daar wil ik de fans echt voor bedanken. Ze geven me vertrouwen, daarvoor probeer ik iets terug te geven op het veld', reageert de Griek.

'Natuurlijk raakt mij dat nog, ook na de lange carrière die ik al gehad heb. Volgens mij is dit pas de tweede keer in mijn loopbaan dat de fans echt een liedje voor me hebben. De andere club? Dat was Everton, inmiddels alweer tien jaar geleden', vertelt hij, terugblikkend op zijn periode van 2011 tot 2014 in de Premier League.

We vragen hem uiteraard hoe dat liedje dan ging. 'Nou', begint hij. ‘Dat kan ik eigenlijk niet zeggen. Ik herinner me de tekst nog precies, het was in het typische dialect van de Scousers in Liverpool, maar er zitten bad words in’, lacht hij. 'Die kan ik beter niet herhalen. Beide liedjes zijn mooi, het is gewoon een fraaie waardering.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.