Piet Schrijvers (75) overleden

Reacties

Piet Schrijvers is woensdag op 75-jarige leeftijd overleden. De voormalig doelman stond jarenlang onder de lat bij FC Twente en Ajax. Schrijvers, die 'de Beer van De Meer' werd genoemd, was een van de beste keepers van zijn generatie. Hij leed aan de ziekte van Alzheimer.

Piet Schrijvers (75) overleden
© Pro Shots

Schrijvers brak door als keeper van DWS uit Amsterdam. In 1968 maakte hij de overstap naar Twente, waar hij zes jaar lang eerste doelman was. De club uit Enschede kende een zeer succesvolle periode. Na zes jaar bij Twente trok Schrijvers naar Ajax, waar hij negen jaar keepte. De doelman sloot zijn carrière af bij PEC Zwolle.

Schrijvers werd met Ajax vijf keer kampioen van Nederland en won hij twee keer de KNVB-beker. De bijnaam 'Beer van De Meer' verwees naar zijn imposante lichaam. De keeper woog in zijn tijd als speler meer dan honderd kilo. Bij PEC werd Schrijvers vervolgens 'de Bolle van Zwolle' genoemd. Als trainer werkte Schrijvers bij FC Wageningen, TOP, AZ en FC Zwolle.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schrijvers keepte in zijn carrière 575 wedstrijden in de Eredivisie, waarmee hij derde staat op de recordlijst van de Nederlandse competitie. Alleen Pim Doesburg (687) en Jan Jongbloed (686) kwamen tot meer wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland.

Bij het Nederlands elftal kwam Schrijvers tot 46 interlands. In aanloop naar het WK van 1978 in Argentinië werd hij aanvankelijk gepasseerd ten faveure van Jongbloed. Tijdens het toernooi kreeg Schrijvers toch weer de kans, maar door een blessure miste hij uiteindelijk de finale tegen het gastland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.