PEC recht rug na valse start, acht goals in Almelo, Kuijt en De Graafschap ontsnappen

PEC Zwolle en Willem II hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden. De Blauwvingers blijven ondanks het puntenverlies bovenaan staan in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven haalde uit tegen MVV Maastricht en heeft net als PEC zestien punten. Heracles Almelo stuurde VVV-Venlo na een doelpuntenfestijn met lege handen naar huis, terwijl het ADO Den Haag van Dirk Kuijt en De Graafschap ternauwernood aan een nederlaag ontsnapten.

In dit overzicht volgen we de ontwikkelingen in de zesde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie.
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 2
Willem II
Willem II

PEC kende een dramatische start in het eigen MAC³PARK Stadion, maar knokte zich nog voor rust terug tot een gelijkspel. Door een flater van Jasper Schendelaar kon Max Svensson al vroeg de score openen. Lucas Woudenberg maakte er later 0-2 van. Willem II zat op rozen, maar moest na veertig minuten opeens verder met tien man: Erik Schouten pakte rood en Lennart Thy benutte even later, na een handsbal, een strafschop. Dankzij een goal van Tomislav Mrkonjic hielden de ploegen elkaar bij de thee in evenwicht. PEC hoopte in de tweede helft de overtalsituatie uit te buiten, maar dat lukte niet. De beste kans was nog voor Willem II's Jeremy Bokila, die op Schendelaar stuitte.

FC Eindhoven
5 - 0
MVV Maastricht

FC Eindhoven boekte een eenvoudige en ruime zege op MVV en is gedeeld lijstaanvoerder. De Brabanders kwamen na een kwart wedstrijd op voorsprong, na eerder al de lat te hebben geraakt: Naoufal Bannis knalde vanaf een meter of twintig raak. Even later sloeg Bannis opnieuw toe, na een fout in de defensie van MVV. Ozan Kökcü trof hierna nog de paal. In de tweede helft liep FC Eindhoven verder weg van de gasten uit Maastricht. Mawouna Amevor maakte na een hoekschop de 3-0, waarna Kökcü en Evan Rottier het scorebord ook nog in beweging kregen.

Heracles Almelo
5 - 3
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Heracles nam van begin af aan het initiatief en werd daarvoor na een kwart wedstrijd beloond, toen Anas Ouahim de score opende. Kort voor het halfuur verdubbelde Nikolai Laursen met zijn vierde van het seizoen de marge. De bezoekers uit Venlo deden een paar minuten voor rust wat terug: Daan Huisman scoorde op aangeven van Simon Janssen. In de tweede helft maakten de partijen er een waar spektakel van. Nick Venema scoorde al binnen drie minuten de 2-2, waarna Ouahim Heracles weer op voorsprong zette. Lucas Schoofs kopte hierna raak voor de 4-2, maar Kees de Boer bracht de spanning vervolgens opnieuw terug. Acht minuten voor tijd viel de achtste treffer in Almelo: Sylian Mokono knalde fraai raak.

De Graafschap
1 - 1
NAC Breda
NAC Breda

De zege op Telstar gaf de Doetinchemse burger moed, maar een nieuwe overwinning zat er vrijdag niet in. De Graafschap speelde een zwakke eerste helft en kwam op achterstand door een prima treffer van Kaj de Rooij, die profiteerde van een inschattingsfout van Alexander Büttner. Na rust stichtten onder anderen Charlison Benschop en Giovanni Korte doelgevaar, maar het wilde maar niet lukken voor De Graafschap. Drie minuten voor tijd viel echter toch nog de gelijkmaker: Danzell Gravenberch scoorde na een voorzet van Jeffry Fortes.

ADO Den Haag
2 - 2
Jong AZ
Jong AZ

Joël Zwarts maakte in de eerste helft het verschil. ADO Den Haag had zijn handen vol aan Jong AZ, maar kwam na een klein halfuur opeens op voorsprong. Doelman Rome Jayden Owusu-Oduro redde op een kopbal van Thomas Verheydt, maar werd in de rebound geklopt door Zwarts. Beide partijen kregen hierna de nodige kansen, maar het was Jong AZ dat het meest efficiënt was. Soulyman Allouch tekende voor de gelijkmaker en Zico Buurmeester scoorde, nadat ADO's Jordy Wehrmann al met rood van het veld was gestuurd, de 1-2. Een nieuwe nederlaag diende zich aan voor Kuijt en co, maar uit een rebound redde Amar Catic een punt voor de club uit de Hofstad.

Roda JC Kerkrade
1 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Roda JC Kerkrade en Jong PSV schotelden het publiek in de eerste helft maar weinig voor. De thuisploeg had weliswaar het overwicht, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Na rust zette Roda JC wat meer aan. Dat leverde de nodige mogelijkheden op, maar het was Jong PSV dat scoorde, via Mohamed Nassoh. Pas diep in blessuretijd bezorgde Dylan Vente, na een klutssituatie, Roda een punt.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax had niet lang nodig om de score te openen in het Frans Heesen Stadion, want al na tien minuten knalde Christian Rasmussen raak. Rasmussen kreeg even later opnieuw een kans, maar toen werd zijn inzet van richting veranderd. In de tweede helft maakt TOP Oss een betere indruk. Na ruim een uur voetballen krulde Jearl Margaritha de gelijkmaker tegen de touwen. Onder anderen Rasmussen kreeg hierna nog een mogelijkheid, maar gescoord werd er niet meer.