Vitesse - SC Heerenveen

Heerenveen heeft met één punt achter gestaan in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse van zondag in het GelreDome. Heerenveen sloeg er echter in om een achterstand om te toveren tot een voorsprong. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een winst met als eindstand: 2-1.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Matús Bero zich gelden toen hij scoorde en Vitesse op voorsprong bracht.

Amin Sarr maakte gelijk voor Heerenveen in de 75ste minuut met een assist van Anthony Musaba.

Met nog zeven minuten op de klok maakte Sarr zijn tweede van de avond, op aangeven van Nicolas Madsen. Sarr voltooide zo de comeback van Heerenveen.

Vitesse heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Vitesse dit seizoen. Dit was ook de achtste overwinning van Heerenveen met één doelpunt verschil.

Met nog twee speelronden voor de boeg staat Vitesse op de zesde plaats op de ranglijst en Heerenveen bezet de achtste plaats.

Fortuna Sittard is de volgende tegenstander voor Vitesse in de uitwedstrijd. Heerenveen speelt een uitwedstrijd tegen Ajax in het Johan Cruijff Arena. Beide wedstrijden worden op woensdag 11 mei om 20.00 uur gespeeld.