AZ - Vitesse

AZ heeft zaterdag in de Eredivisie een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Vitesse te winnen met 3-1. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0.

AZ nam de leiding in de 32ste minuut via Vangelis Pavlidis. De 2-0 kwam in de 56ste minuut na nog een eigen doelpunt van Jacob Rasmussen van AZ.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Sondre Tronstad namens Vitesse met een assist van Loïs Openda. Maar Vitesse was niet in staat om meer te scoren.

Met nog zeven minuten te spelen voerde Jesper Karlsson de score verder op voor AZ. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-1.

AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Vitesse één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft.

AZ staat nu op de vierde plaats met 55 punten, terwijl Vitesse de nummer 7 is met 41 punten. Vitesse heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan. AZ

AZ speelt op zondag 10 april om 20.00 uur in het MAC³PARK Stadion uit tegen PEC Zwolle. Op dezelfde dag speelt Vitesse om 14.30 uur thuis tegen Cambuur in de GelreDome.