Vitesse mist sleutelspeler in Alkmaar, wel goed nieuws voor Bazoer

Reacties

Vitesse hervat zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd bij AZ. Het is een confrontatie tussen de nummers vijf en zes van de Eredivisie. Het eerste duel in Arnhem vond plaats na een Europese donderdag en eindigde in een bloedeloze 0-0.

Vitesse mist sleutelspeler in Alkmaar, wel goed nieuws voor Bazoer
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 1
Vitesse
Vitesse

Vitesse richt zich onderhand op de play-offs. Een plek bij de eerste vijf zit er zo goed als zeker niet meer in, de achterstand op nummer vijf AZ bedraagt liefst elf punten. De voorsprong op nummer negen SC Cambuur bedraagt acht punten. 'Het gat naar AZ is te groot', erkent trainer Thomas Letsch. 'In kwalitatief opzicht zijn de verschillen mijns inziens niet zo groot. Wij moeten de komende weken zorgen dat dat de play-off-plek zeker is. Dit is het laatste blok richting het einde van het seizoen. Daarin willen we goed starten.'

Letsch moet het op bezoek bij de Alkmaarders stellen zonder basisspeler Eli Dasa. De Israëlische rechtsachter, die de laatste weken in puike vorm was, is afwezig wegens een positieve coronatest. 'Eli zit in quarantaine in Israël. Hij keert zo spoedig mogelijk weer terug bij Vitesse', bevestigde de Duitse oefenmeester. Ook reservedoelman Markus Schubert is ziek. De Arnhemmers missen ook Dominik Oroz en Nicolai Baden Frederiksen. Oroz is afwezig vanwege de dienstplichtregel in Oostenrijk. 'Hij moest zich nu even melden en komt dan snel weer terug', legde Letsch uit. De Deense aanvaller keerde met een enkelblessure terug van interlandverplichtingen met Jong Denemarken. De absentie van Dasa betekent dat Million Manhoef wellicht aan de aftrap verschijnt. Riechedly Bazoer en Adrian Grbic zullen de plekken van Oroz en Frederiksen opvullen.

Overigens keerde Loïs Openda met een eretitel op zak terug van interlandverplichtingen met Jong België. De topscorer van Vitesse scoorde tegen Jong Denemarken en mag zich door die treffer eeuwig topschutter van de Jonge Rode Duivels noemen. Ook Toni Domgjoni (die zijn eerste interlandgoal maakte) en Matus Bero werkten interlands af met respectievelijk Kosovo en Slowakije.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer E. Dasa
Meer over E. Dasa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.