Vitesse - RKC Waalwijk

De spelers van RKC Waalwijk hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Vitesse met 1-2 versloegen in de uitwedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na zes duels achter elkaar zonder winst voor RKC Waalwijk in de Eredivisie.

Al vroeg in de wedstrijd nam Vitesse een voorsprong, toen Loïs Openda scoorde na 6 minuten.

RKC Waalwijk maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Melle Meulensteen scoorde in de 15de minuut. Direct na de rust bracht Alexander Büttner RKC Waalwijk een voorsprong.

Vitesse heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl RKC Waalwijk één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de tweede nederlaag met één doelpunt verschil van Vitesse dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van RKC Waalwijk met één doelpunt verschil.

Vitesse staat nu op de zesde positie met 41 punten, terwijl RKC Waalwijk op de veertiende positie staat met 27 punten. Vitesse heeft één wedstrijd minder gespeeld dan RKC Waalwijk.

Vitesse speelt in de volgende wedstrijd uit tegen AZ op zaterdag 2 april om 20.00 uur in het AFAS Stadion. RKC Waalwijk speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Utrecht in het Mandemakers Stadion.