AZ - FC Twente

AZ's winstreak van vijf wedstrijden in de Eredivisie is gestopt in de thuiswedstrijd tegen Twente. De wedstrijd van zondag in het AFAS Stadion eindigde 0-1.

Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 62ste minuut tot Joshua Brenet scoorde, met een assist van Gijs Smal, en zo de 1–0 voor Twente vastlegde, een doelpunt dat de wedstrijd besliste.

AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald één keer verloren, terwijl Twente drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de vierde nederlaag met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. Dit was ook de tiende overwinning van Twente met één doelpunt verschil.

AZ staat nu op de vierde plek met 51 punten, terwijl Twente de nummer 5 is met 51 punten.

In de volgende wedstrijd speelt AZ op zondag 20 maart om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Willem II. Twente ontvangt zaterdag 19 maart om 20.00 uur PEC Zwolle.