FC Twente - Vitesse

Twente is moeilijk te verslaan gebleven in de Eredivisie. De 3-0 winst in de thuiswedstrijd in De Grolsch Veste tegen Vitesse betekent dat de ploeg al tien duels achter elkaar ongeslagen is.

Voor Vitesse werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Twente begon de wedstrijd goed en nam in de 18de minuut de leiding via Jesse Bosch.

In de 45ste minuut moest Vitesse verder met een man minder toen Jacob Rasmussen van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Direct na de rust vergrootte Ricky van Wolfswinkel de voorsprong van Twente.

Twente vond het net nogmaals via Van Wolfswinkel in de 54ste minuut. Dit bracht de uiteindelijke score op 3-0.

Het resultaat betekent dat Twente haar schone lei heeft behouden in drie opeenvolgende wedstrijden.

Twente heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Vitesse twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Twente heeft 41 punten en staat op de vierde plek, terwijl Vitesse met 36 punten de zesde positie inneemt.

De volgende speeldag speelt Twente uit tegen Ajax. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 13 februari om 16.45 uur. Vitesse speelt zaterdag 12 februari om 20.00 uur thuis tegen PSV.