Vitesse - FC Groningen

De spelers van Groningen hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Vitesse met 1-3 versloegen in de uitwedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na vijf duels achter elkaar zonder winst voor Groningen in de Eredivisie.

Voor Vitesse werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

In de 35ste minuut werd Loïs Openda van Vitesse van het veld gestuurd met een rode kaart.

In de 39ste minuut nam Groningen de leiding via Jørgen Strand Larsen, met een assist van Tomás Suslov. Michael de Leeuw bouwde in de 67ste minuut de marge uit voor Groningen.

Daniël van Kaam vergrootte de voorsprong in de 71ste minuut met een assist van Paulos Abraham.

Dominik Oroz passeerde vijf minuten later de doelman en bracht de ploegen dichter bij elkaar: 3-1 voor Vitesse. Maar Vitesse was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

Vitesse heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld één keer verloren, terwijl Groningen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft.

Vitesse staat nu op de zesde plaats met 36 punten, terwijl Groningen op de elfde plaats staat met 22 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Vitesse op zaterdag 5 februari om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Twente. Groningen ontvangt zondag 6 februari om 14.30 uur Go Ahead Eagles.