Vitesse blundert erop los en wordt afgestraft door Van Wolfswinkel

Reacties

Ricky van Wolfswinkel heeft 'zijn' Vitesse de das omgedaan. De spits nam zaterdag twee doelpunten voor zijn rekening en hielp FC Twente daarmee aan een ruime overwinning. De Tukkers genieten nu een voorsprong van vijf punten op Vitesse en blijven uitstekend meedraaien in de (sub)top van de Eredivisie.

Vitesse blundert erop los en wordt afgestraft door Van Wolfswinkel
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 0
Vitesse
Vitesse

Van Wolfswinkel meldde zich in 1999 in de jeugdopleiding van Vitesse. Hij maakte in april 2008 onder Aad de Mos zijn debuut in het eerste elftal en scoorde, verdeeld over twee periodes, 31 keer in 72 wedstrijden voor de Arnhemmers. Zaterdag deed hij zijn oude ploeg in een lege Grolsch Veste dus veel pijn. Vitesse had bij een overwinning weer op gelijke hoogte kunnen komen met AZ, maar zal dus een pas op de plaats moeten maken.

In het eerste kwartier kwam het meeste gevaar nog wel van het bezoek. Jacob Rasmussen kopte over, een doelpunt van Adrian Grbic werd vanwege buitenspel afgekeurd en Matus Bero liet twee kansen liggen. Uit het niets kwam FC Twente na achttien minuten op voorsprong: na een lage voorzet werkte Sondre Tronstad de bal richting eigen doel, waarna Jesse Bosch het laatste zetje leek te geven. Vier minuten voor rust kon Van Wolfswinkel er 2-0 van maken, maar dat werd met een uiterste krachtsinspanning voorkomen door Bero.

© Pro Shots

Een paar minuten later stond er echter alsnog 2-0 op het scorebord. Doelman Jeroen Houwen liet de bal bij een uitworp uit zijn handen glippen, waarna een schot van Dimitrios Limnios op de doellijn met de arm werd gekeerd door Rasmussen. De verdediger moest met rood vertrekken en zag Van Wolfswinkel onberispelijk raak schieten.

Thomas Letsch greep in de rust in: Riechedly Bazoer, Yann Gboho en Daan Huisman werden vervangen door Nikolai Baden Frederiksen, Thomas Buitink en Tomás Hájek. Het bood geen soelaas: FC Twente breidde de voorsprong na 53 minuten verder uit. Danilho Doekhi en Houwen stonden na een hoge bal samen te treuzelen, waardoor Van Wolfswinkel met de punt van de schoen de 3-0 kon maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Twente wist dat de zege in de tas was en besloot zich te beperken tot het spelen op de counter. Vitesse probeerde af en toe wel aan te dringen, maar stond met tien tegen elf én met een geknakt zelfvertrouwen machteloos. Bij de thuisploeg maakte Joshua Brenet nog zijn rentree in de Eredivisie. De verdediger kwam drie minuten voor tijd binnen de lijnen voor Giovanni Troupée.

FC Twente Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.