AZ - SC Heerenveen

AZ heeft een goede zaak gedaan in het duel met Heerenveen zaterdag in het AFAS Stadion. De Eredivisie-wedstrijd eindigde na een ruststand van 1-1 in 2-1.

Het bezoekende team nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Amin Sarr scoorde na 7 minuten, met een assist van Tibor Halilovic.

Karlsson bracht in de 44ste minuut AZ op gelijke hoogte, op aangeven van Fredrik Midtsjø.

Het beslissende doelpunt voor AZ werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Reijnders, op aangeven van Sam Beukema.

In de vijf laatste wedstrijden heeft AZ twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Heerenveen twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. De nederlaag was ook voor Heerenveen de zevende nederlaag met één doelpunt verschil.

Met nog vier speelronden voor de boeg staat AZ op de vijfde plaats op de ranglijst terwijl Heerenveen de elfde plaats bezet.

In de volgende wedstrijd speelt AZ op zaterdag 30 april om 21.00 uur bij Sparta Rotterdam. Heerenveen ontvangt zondag 1 mei om 12.15 uur Cambuur.