PEC Zwolle - AZ

PEC Zwolle heeft de thuiswedstrijd tegen AZ zondag gewonnen. Het duel in de Eredivisie eindigde in 2-1.

De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Gervane Kastaneer zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van Djavan Anderson, en PEC Zwolle op voorsprong bracht.

Met nog negen minuten op de klok maakte Vangelis Pavlidis gelijk voor AZ, met een assist van Owen Wijndal.

Het beslissende doelpunt voor PEC Zwolle werd gemaakt door Daishawn Redan, op aangeven van Oussama Darfalou.

In de vijf laatste wedstrijden heeft PEC Zwolle twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl AZ twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van PEC Zwolle dit seizoen. De nederlaag was ook voor AZ de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil.

PEC Zwolle heeft 23 punten en staat op de vijftiende positie, terwijl AZ met 55 punten de vijfde positie inneemt.

De volgende wedstrijd, op zaterdag 23 april, speelt PEC Zwolle om 20.00 uur uit tegen RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion. AZ zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Heerenveen. Het duel start om 18.45 uur.