SC Heerenveen - FC Groningen

Heerenveen heeft zondag een 3-1 winst geboekt in de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eredivisie.

De score werd in de 7de minuut geopend door de thuisploeg na een doelpunt van Van Hooijdonk.

Neraysho Kasanwirjo maakte gelijk na bijna een half uur.

Direct na de rust scoorde Van Hooijdonk voor een tweede keer en bracht Heerenveen opnieuw een voorsprong.

Sven van Beek diepte de voorsprong van Heerenveen uit met een assist van Thom Haye, in de 80ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 3-1.

Heerenveen heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer gelijk gespeeld, terwijl Groningen twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Heerenveen staat nu op de elfde positie met 34 punten, terwijl Groningen de nummer 8 is met 36 punten.

In de volgende wedstrijd speelt Heerenveen op zaterdag 23 april om 18.45 uur, in een uitwedstrijd, tegen AZ. Groningen ontvangt zondag 24 april om 14.30 uur Heracles.