FC Groningen - NEC

Groningen heeft het moeilijk gehad in de wedstrijd tegen NEC in het Euroborg in de Eredivisie. Het team staat na de eerste helft met 2-3 achter. Echter laat de thuisploeg zich in de tweede helft van zijn beste kant zien en wint het duel alsnog met 4-3.

NEC eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd.

Michael de Leeuw opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde.

NEC maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Ali Akman scoorde in de 13de minuut.

In de 17de minuut moest NEC verder met een man minder toen Souffian El Karouani van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Jørgen Strand Larsen bracht in de 22ste minuut de thuisploeg opnieuw een voorsprong, met een assist van Laros Duarte.

Lasse Schöne maakte gelijk na bijna een half uur.

Drie minuten later passeerde Magnus Mattsson de doelman en nam NEC een voorsprong.

Romano Postema maakte gelijk voor Groningen met een assist van Damil Dankerlui, in de 80ste minuut.

Maar Groningen had nog tijd voor een extra doelpunt. Postema vond het net opnieuw in de 92ste minuut.

NEC heeft al vier wedstrijden achter elkaar niet gewonnen.

Groningen heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl NEC één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Groningen dit seizoen. De nederlaag was ook voor NEC de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil.

Groningen staat na deze wedstrijd met 33 punten op de achtste plaats, terwijl NEC de nummer 10 is met 31 punten.

In de volgende wedstrijd gaat Groningen op zondag 20 maart om 12.15 uur op bezoek bij Utrecht. NEC neemt het zaterdag 19 maart om 21.00 uur thuis op tegen Sparta Rotterdam.