Aanklager zet streep door vroege rode kaart voor NEC'er El Karouani

Reacties

Souffian El Karouani hoeft niet meer te vrezen voor een schorsing. De linksback van NEC werd afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen al na zeventien minuten met de rode kaart van het veld gestuurd. Die kaart is nu geseponeerd door de aanklager betaald voetbal.

Aanklager zet streep door vroege rode kaart voor NEC'er El Karouani
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
4 - 3
N.E.C.
N.E.C.

El Karouani kwam tegen Groningen in de clinch met spits Jørgen Strand Larsen, die de bal kort daarvoor tegen de op de grond liggende verdediger van NEC had geschoten. El Karouani vroeg daar opheldering over en gaf - in de ogen van scheidsrechter Sander van der Eijk - een 'koppende stootbeweging'.

Van der Eijk was tijdens de wedstrijd gedecideerd, maar gaf na afloop toe dat hij fout zat. Hij wachtte niet ook niet op het oordeel van VAR Serdar Gözübüyük. 'Ik had liever een gele kaart getrokken', zei de arbiter tegen ESPN. De aanklager gaat daarin mee en acht de rode kaart niet wettig en overtuigend bewezen. El Karouani is daardoor gewoon inzetbaar als NEC het zaterdag opneemt tegen Sparta Rotterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De woede van de Nijmegenaren richtte zich na de wedstrijd op Van der Eijk. Ondanks de rode kaart voor El Karouani kwam NEC op een 2-3 voorsprong in Groningen, maar genoeg voor de zege was dat niet. In de slotfase gaf de ploeg van trainer Rogier Meijer het nog weg. Invaller Romano Postema scoorde twee keer en bezorgde Groningen zo een 4-3 overwinning.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.