Terugkeer naar Spanje lonkt voor NEC-keeper Cillessen

Reacties

Jasper Cillessen maakt mogelijk een verrassende transfer. De 35-jarige doelman van NEC wordt begeerd door Las Palmas, waar een tweejarig contract voor hem klaarligt. Cillessen was eerder al zes jaar actief in de hoogste divisie van Spanje.

Terugkeer naar Spanje lonkt voor NEC-keeper Cillessen
© Pro Shots

Cillessen keerde in de zomer van 2022 terug bij NEC, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en doorbrak als prof, voordat hij in 2011 overstapte naar Ajax. In Nijmegen hoopte hij in beeld te blijven bij het Nederlands elftal richting het WK in Qatar, maar tot zijn grote teleurstelling nam bondscoach Louis van Gaal hem niet mee.

Cillessen zou daarna nog twee keer in actie komen voor Oranje, na de terugkeer van Ronald Koeman als keuzeheer. In de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar stond de keeper van NEC onder de lat, maar mede door zwakkere optreden in de Eredivisie raakte Cillessen uit beeld bij Oranje. Dit seizoen herpakte de doelman zich, maar kreeg hij de schijnwerpers toch weer op zich gericht na een fout in de halve finale van de play-offs tegen Go Ahead Eagles (1-2).

Ambitieus
Nu laat Cillessen Nederland mogelijk weer achter zich. Bij zijn terugkeer in Nijmegen in 2022 vertelde de keeper al dat hij niet naar NEC kwam om af te bouwen of af te sluiten. Cillessen toonde zich ambitieus en sloot een transfer in de toekomst niet uit. De kans bestaat dat die transfer naar Las Palmas zal zijn. De nummer zestien van het afgelopen seizoen in Spanje zocht een vervanger voor Álvaro Valles, die deze zomer zo goed als zeker verkocht zal worden.

Spaanse media schrijven dat de transfer van Cillessen al nagenoeg rond is, maar dat wordt door NEC ontkend. De deal zal pas in een stroomversnelling komen als Las Palmas Valles verkoopt en zo budget vrij heeft voor de komst van de Nederlander.

Spelersprofiel

J. Cillessen


Geboortedatum:
22 april 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Groesbeek
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Las Palmas
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.