AZ ontsnapt tegen Heerenveen aan gevoelige schade in Europese ticketrace

AZ heeft zaterdagavond een belangrijke zege in de ticketrace van de Eredivisie geboekt. De thuisclub maakte het tegen SC Heerenveen erg spannend, maar won door een laat doelpunt.

AZ
AZ
2 - 1
sc Heerenveen

Het vuurwerk zat in de eerste 45 minuten aan het begin en het einde van de helft. Al na zeven minuten maakte Amin Sarr zijn derde doelpunt in de Eredivisie na een loepzuivere counter, vlak voor rust werkte Jesper Karlsson knap binnen na een voorzet van Fredrik Midtsjø.

Ook in de tweede helft waren de teams uitstekend aan elkaar gewaagd in het AFAS Stadion, de thuisclub kreeg wel de beste kansen. Vlak na rust testte basisklant Zakaria Aboukhlal de handschoenen van keeper Erwin Mulder en invaller Tijjani Reijnders had pech dat de bal na een carambole tussen hem en Mulder over de achterlijn belandde.

Het was een voorbode voor de zege van AZ, dat de punten hard nodig heeft in de strijd om een rechtstreeks Europees ticket. De goal kwam er pas laat, na een puntgave voorzet van Sam Beukema had Reijnders de bal voor het intikken. Het was nog even schrikken voor de thuisfans in Alkmaar, nadat Arjen van der Heide dicht bij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie was gekomen. De aanvaller raakte echter de paal, waardoor het 2-1 bleef.

Door de zege sluit AZ weer aan bij nummer vier FC Twente, dat vrijdagavond ook al zegevierde in de Eredivisie. Voor SC Heerenveen zijn de play-offs ver weg na de nederlaag, zeker als de concurrentie in de vorm van FC Utrecht, FC Groningen of Go Ahead Eagles zondag wél weet te winnen.