SC Heerenveen - SC Cambuur

De wedstrijd tussen Heerenveen en het uit spelende Cambuur in de Eredivisie is in 3-3 geëindigd. Hiermee heeft Cambuur, ook al was het geen overwinning, de reeks van zes nederlagen weten te beëindigen. Anas Tahiri opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Thom Haye. Cambuur maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Roberts Uldrikis scoorde, op aangeven van Patrick Joosten, in de 12de minuut. Sydney van Hooijdonk bracht in de 34ste minuut de thuisploeg opnieuw een voorsprong, met een assist van Haye. Robin Maulun maakte in de 65ste minuut gelijk voor Cambuur. De 3-2 voorsprong werd gemaakt toen Mitchel Paulissen het net vond voor Cambuur, op aangeven van Maulun. Maar Heerenveen had nog tijd voor een gelijkmakend doelpunt. Joost van Aken scoorde in de 96ste minuut, met een assist van Milan van Ewijk. Het was de zevende wedstrijd zonder overwinning op rij voor Cambuur. In de vijf laatste wedstrijden heeft Heerenveen twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Cambuur één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was het achtste gelijkspel van Heerenveen dit seizoen. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Heerenveen op de tiende plaats op de ranglijst terwijl Cambuur de dertiende plaats bezet. De volgende speeldag speelt Heerenveen op zondag 8 mei om 14.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Vitesse. Cambuur ontvangt vrijdag 6 mei om 20.00 uur RKC Waalwijk.