SC Cambuur - NEC

De spelers van NEC hebben de smaak van de overwinning weer te pakken gekregen nadat ze Cambuur met 1-2 versloegen in de uitwedstrijd. Het was de eerste gewonnen wedstrijd na vijf duels op rij zonder winst voor NEC in de Eredivisie.

Jonathan Okita opende na slechts twee minuten de score voor het bezoekende team scoorde.

Cambuur maakte vroeg in de wedstrijd gelijk toen Mitchel Paulissen scoorde, met een assist van Patrick Joosten, in de 11de minuut.

Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Javier Vet maakte het beslissende doelpunt met een assist van Okita, in de 78ste minuut.

Cambuur heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Cambuur één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl NEC één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de negende nederlaag met één doelpunt verschil van Cambuur dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van NEC met één doelpunt verschil.

Cambuur staat na deze wedstrijd met 33 punten op de elfde plek, terwijl NEC op de negende plek staat met 35 punten.

De volgende speeldag speelt Cambuur op zondag 10 april om 14.30 uur bij Vitesse. NEC ontvangt zaterdag 9 april om 21.00 uur Twente.