SC Cambuur: met nieuwe trainer en herstelde krachten op play-off jacht

Reacties

SC Cambuur begint zondag thuis tegen NEC aan de eindfase van het seizoen. De debuterende interim-trainer Dennis Haar moet de club uit Leeuwarden een broodnodige boost geven. Daarnaast geeft ook de gestaag leegstromende ziekenboeg de promovendus een impuls.

SC Cambuur: met nieuwe trainer en herstelde krachten op play-off jacht
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Cambuur kende een spectaculaire eerste seizoenshelft, maar is met slechts vijf vergaarde punten sinds de winterstop over 2022 de zwakst presterende Eredivisionist. Door die sterke eerste helft van de jaargang staat de club uit Leeuwarden nog negende, maar wil Cambuur zich gaan mengen in de strijd om de play-offs dan is het wel zaak dat er weer punten worden gepakt.

Cambuur kampte voor de interlandbreak met een serieus spitsenprobleem, door de gelijktijdige afwezigheid van Roberts Uldrikis en Tom Boere. Voor laatstgenoemde zit het seizoen er waarschijnlijk op; eerstgenoemde is juist klaar voor zijn rentree. Tegen NEC start de boomlange Let in de basis. 'Het is alleen niet reëel om te verwachten dat hij de negentig minuten al vol kan maken', aldus Haar. Naast Uldrikis is ook de herstelde Doke Schmidt weer inzetbaar. Robin Maulun is geschorst en ook doelman Sonny Stevens is nog afwezig, hoewel zijn revalidatie volgens Haar de goede kant op gaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Haar beleeft zondag tegen NEC zijn vuurdoop als trainer van Cambuur. Woensdag stond hij voor het eerst voor de groep. 'Waarmee ik begonnen ben? Met mezelf voorstellen en vervolgens proberen alle namen te onthouden. Dat is al een klus op zich', aldus de voormalige assistent van AZ, FC Utrecht en RC Genk. 'Donderdag hadden we vrij, die dag heb ik benut om me aan de hand van beelden wegwijs te maken in de manier van spelen die hier al tweeënhalf jaar is weggezet. De dingen die me zijn opgevallen heb ik vandaag met de staf gedeeld. Zo probeer ik een goede start te maken, maar een goede start valt of staat natuurlijk met het resultaat op zondag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.