RKC Waalwijk - FC Groningen

RKC Waalwijk heeft zondag het thuisduel met Groningen gewonnen. De wedstrijd in de Eredivisie eindigde in 3-1.

De thuisploeg startte goed en nam in de 16de minuut de leiding via Finn Stokkers.

RKC Waalwijk kwam op 2-0 toen Stokkers nog een keer scoorde, met een assist van Michiel Kramer, in de 25ste minuut.

Richard van der Venne bracht in de 39ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong, op aangeven van Alexander Büttner. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jørgen Strand Larsen namens Groningen met een assist van Cyril Ngonge. Maar Groningen was niet in staat om meer goals te maken.

Groningen heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft RKC Waalwijk twee overwinningen behaald, één keer gelijk gespeeld en twee keer verloren, terwijl Groningen één overwinning en vier nederlagen heeft.

Met nog drie speelronden voor de boeg staat RKC Waalwijk op de veertiende plaats op de ranglijst en Groningen bezet de achtste plaats.

De volgende speeldag speelt RKC Waalwijk uit tegen Cambuur. Deze ontmoeting vindt plaats op vrijdag 6 mei om 20.00 uur. Groningen speelt zaterdag 7 mei om 21.00 uur thuis tegen Sparta Rotterdam.