Speler van de Week: Finn Stokkers, voor even uit de schaduw van Odgaard

Reacties

Finn Stokkers was zondagavond goud waard voor RKC Waalwijk, dat dankzij de spits uitstekende zaken deed in de strijd tegen degradatie. Het leverde hem de titel VI's Speler van de Week op.

Speler van de Week: Finn Stokkers, voor even uit de schaduw van Odgaard
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Finn Stokkers was bij afwezigheid van Jens Odgaard de grote man bij RKC Waalwijk. 'Jij was de Jens vandaag', bijt een verslaggever hem toe. 'Nou, zo goed ben ik niet, er ging ook nog wel wat mis vandaag', reageerde Stokkers. Met zijn twee goals tegen Groningen zette hij RKC Waalwijk in ieder geval op het spoor van rechtstreekse handhaving.

Stokkers is al weer een tijdje basisklant bij de Waalwijkers. Met Odgaard en Michiel Kramer vormt hij een heuse tridente die bij tijd en wijle wervelt en immer voor gevaar zorgt. Odgaard is meestal de meest in het oog springende speler van de drie. De Deen schiet uit alle standen en ook nog eens kiezelhard, Kramer is de lepe afmaker en kapstok tegelijk en Stokkers werkt hard en scoort mede daardoor niet met grote regelmaat. Tegen Groningen was Stokkers de scorende man van de drie. Richard van der Venne had de positie achter Kramer en Stokkers ingenomen en de drie voerden het gemaakte plan keurig uit.

'Het waren niet de moeilijke goals', gaf Stokkers toe. Maar wie verder kijkt dan de treffers ziet een uitgedokterd plan dat wonderwel slaagde, met een hoofdrol voor Stokkers. 'De trainer had bedacht dat we snel druk zouden zetten op hun opbouw. Met Richard achter me werkte dat prima. Dat ligt mij ook wel, daar voel ik me prettig bij. Energie erin leggen, hard werken en loeren op een kans.' Die kansen kwamen, eerst speelde Damil Dankerlui te kort terug, daarna verscheen Stokkers met Kramer alleen voor de Groningse goal. 'Best wel genieten als iets werkt wat je bedenkt', noemde trainer Joseph Oosting het.

Stokkers mocht de Odgaard-rol invullen. 'Het was iets anders dan met Jens, Richard is een ander soort speler. Odgaard is gewoon een hele goede speler. Ik begrijp wel dat mensen even twijfelden over hoe we dit zonder hem in gingen vullen. Met hem erbij weet je gewoon dat je altijd kansen krijgt. Maar het idee was hetzelfde. Ik speelde nu misschien iets centraler. Het is lekker om twee keer te scoren natuurlijk, er stond toch wel een beetje druk op. Ik heb het bij Fortuna Sittard ook meegemaakt. Ik ben inmiddels wat ouder, heb meer ervaring en blijf rustig. Dit is RKC, hier blijft iedereen rustig. Dit is een mooie stap richting handhaving.'

Odgaard zal waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen voor RKC en heeft dus wellicht zijn laatste wedstrijd al gespeeld voor de Waalwijkers. De huurling van Sassuolo keert terug naar Italië en zal ongetwijfeld een mooie nieuwe bestemming vinden. Stokkers mag nog drie wedstrijden de honneurs waarnemen en uit de schaduw van de Deen treden. Met goals of door sleurwerk te verrichten, het is hem om het even. Al smaken de treffers naar meer. 'Scoren blijft het leukste dat er is.'

topvijf

Finn Stokkers was afgelopen weekend de enige speler die beoordeeld werdmet een 8,5. Daarna volgden zes spelers met een 8, waarvan Davy Klaassen en Dusan Tadic (beiden Ajax) en podium completeren. Loïs Openda (Vitesse) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) vallen net buiten het podium, terwijl Ritsu Doan (PSV) en Roberts Uldrikis (SC Cambuur) ook een 8 kregen voor hun prestaties.

Speler Club Cijfer
1. Finn Stokkers RKC Waalwijk 8,5
2. Davy Klaassen Ajax 8,0
3. Dusan Tadic Ajax 8,0
4. Loïs Openda Vitesse 8,0
5. Lutsharel Geertruida Feyenoord 8,0

algemeen klassement

In het algemeen klassement hebben we een nieuwe koploper: Cody Gakpo. De aanvaller van PSV werd voor zijn prestaties tijdens het thuisduel met Willem II beoordeeld met een 7,5 en is daardoor Noussair Mazraoui, die niet in actie kwam tijdens Ajax - PEC Zwolle, gepasseerd.

Speler Club Gemiddelde
1. Cody Gakpo PSV 7,00
2. Noussair Mazraoui Ajax 6,98
3. Orkun Kökçü Feyenoord 6,91
4. Jurriën Timber Ajax 6,84
5. Lisandro Martínez Ajax 6,83
6. Gernot Trauner Feyenoord 6,79
7. Ibrahim Sangaré PSV 6,77
= Fredrik Aursnes Feyenoord 6,77
9. Luis Sinisterra Feyenoord 6,69
10. Mauro Júnior PSV 6,66
11. Olivier Boscagli PSV 6,65
12. Marcos Senesi Feyenoord 6,54
= Owen Wijndal AZ 6,54
14. Daley Blind Ajax 6,53
15. Dusan Tadic Ajax 6,47
= Antony Ajax 6,47
17. Mario Götze PSV 6,46
18. Lars Unnerstall FC Twente 6,44
19. Ryan Gravenberch Ajax 6,40
20. Danilho Doekhi Vitesse 6,38
= Joey Veerman PSV 6,38
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer F. Stokkers
Meer over F. Stokkers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.