Zwak Bayern haalt Dortmund bij door zege op tien man

Reacties

Bayern München heeft zaterdag in een weinig onderhoudende wedstrijd afgerekend met Hamburger SV. In het derde duel onder leiding van Jupp Heynckes imponeerde Bayern deze keer niet. Desondanks is de 0-1 zege voldoende om optimaal te profiteren van de uitglijder van koploper Borussia Dortmund.

Zwak Bayern haalt Dortmund bij door zege op tien man

Alle voortekenen wezen erop dat Bayern weinig moeite zou hebben met HSV. Na de terugkeer van Jupp Heynckes won de Duitse kampioen eenvoudig van SC Freiburg (5-0) en Celtic (3-0). Bovendien mondden de onderlinge ontmoetingen tussen de club uit Beieren en de Hamburgers van de laatste jaren vaak uit in een doelpuntenfestijn, waarin Bayerns aandeel groot was. Der Rekordmeister maakte 43 van de 48 treffers in de laatste tien confrontaties.

Bayern kwam desondanks zwak voor de dag. De eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers ontstond pas in de 52ste minuut en gelijk was het raak. De vroeg ingevallen Thomas Müller legde vanuit de kluts breed op Corentin Tolisso, die op randje buitenspel binnentikte.

Dat was zuur voor HSV, dat al gefrustreerd ging pauzeren wegens een eerste flinke tegenvaller. Gideon Jung werd namelijk met een rode kaart zwaar gestraft voor een overtreding op Kingsley Coman.

Met tien man beperkte HSV zich ook na de Bayern-treffer tot verdedigen. Daarbij stond Rick van Drongelen, die 76 minuten speelde, tegenover Arjen Robben. De voormalig Sparta-verdediger kende een prima optreden. De gasten zochten als vanzelfsprekend naar een tweede doelpunt, dat bijna viel toen Thiago met een fraai schot de paal trof. Ook Mats Hummels en Tolisso waren kansrijk, maar hun kopballen belandden respectievelijk net naast en op de paal. Robben liet zich gelden met een volley bij de tweede paal, maar die miste doel.

Door de minieme overwinning komt Bayern langszij aan de kop van de Bundesliga. Borussia Dortmund, dat wederom punten verloor met een remise (2-2) tegen Eintracht Frankfurt, gaat nog wel aan de leiding op basis van een verschil van drie doelpunten in doelsaldo met Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.