Groep B: PSG-trio doet van zich spreken, Bayern walst over Celtic heen

In Groep B hebben er geen verrassingen plaatsgevonden. De twee favorieten in de poule, Paris Saint-Germain en Bayern München, gaven in hun wedstrijden tegen respectievelijk Anderlecht en Celtic twee voetbalshows weg, waarbij de scores nog veel hoger hadden kunnen uitvallen, dan ze uiteindelijk deden.

Anderlecht - Paris Saint-Germain 0-4
PSG kwam al vroeg op voorsprong tegen de Belgen. In de derde minuut gaf Marco Verratti een steekballetje op Kylian Mbappé, die uit een moeilijk hoek knap raak schoot. Een kwartier later kreeg Mbappé ook een gigantische kans op de 0-2 bij Anderlecht, maar hij wilde het te mooi doen. Doelman Matz Sels kon daardoor nog redding brengen en ook in de rebound kreeg Neymar de bal er niet in. Toch werd het voor rust nog 0-2. Neymar schoot hard op doelman Sels, die de bal omhoog zag schieten en landen op het hoofd van Mbappé. De Fransman knikte hem opzij naar Edinson Cavani, die op zijn beurt de bal eenvoudig binnen werkte.

PSG kwam ook na rust explosief uit de startblokken. Na een heerlijke aanval tussen Neymar en Mbappé schoot Cavani snoeihard op de lat. Ook Neymar was dicht bij de 3-0, maar hij schatte de voorzet van Dani Alves net niet goed genoeg op waarde. Even later kon de Braziliaan alsnog juichen. Hij schoot een vrije trap briljant onder het muurtje van Anderlecht door. Cavani zag vervolgens een goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd was er een grote kans voor Anderlecht, dat zeker voor rust een prima indruk maakte. Henry Onyekuru raakte van dichtbij de lat. Ángel Di María, die een kwartier voor tijd inviel voor Cavani, bepaalde uiteindelijk de eindstand met een mooi wippertje op 0-4.

Bayern München - Celtic 3-0
Voor Bayern München was het in de Allianz Arena vooral zaak om de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen PSG in de vorige ronde, die Carlo Ancelotti de kop kostte, weg te poetsen. De ploeg van interim-coach Jupp Heynckes begon dan ook furieus aan de wedstrijd. Met Arjen Robben in de basis, die zijn honderdste Champions League-wedstrijd speelde, dacht de ploeg al na zes minuten op 1-0 te komen. Robert Lewandowski haalde de achterlijn, legde terug en zag Thiago raak schieten. Maar de goal werd afgekeurd doordat de Poolse spits niet alleen de achterlijn had gehaald, maar er vervolgens ook overheen was gegaan. Of dit ook daadwerkelijk het geval was, was niet uit de camerabeelden op te maken.

Twee minuten later eiste de arbitrage alweer de hoofdrol op nadat Lewandowski onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Hoewel duidelijk te zien was dat hij aan zijn shirtje werd getrokken, zag de scheidsrechter er geen penalty in. Na zestien minuten was de voorsprong voor de thuisploeg alsnog een feit dankzij Thomas Müller. Hij tikte vanuit een rebound binnen nadat een kopbal van Lewandowski nog knap werd gered door doelman Craig Gordon. Nog binnen het half uur kwam Der Rekordmeister ook op 2-0. Na een mooie actie buitenom van Kingsley Coman en een dito voorzet, kon Joshua Kimmich heerlijk raak koppen in de verre hoek. Weer even later kon Lewandowski vrij uithalen voor de derde Duitse treffer, maar de Pool vond Gordon op zijn weg.

Na rust ging Bayern verder waar het mee bezig was. In de zesde minuut na rust was het Mats Hummels die raak kopte uit een corner van Robben en Lewandowski was even later wederom ongelukkig. Hij dacht ook de 4-0 binnen te tikken, maar deed dat in buitenspelpositie. Vijf minuten voor tijd deed Celtic uit het niets wat terug dankzij een prachtig schot van Scott Sinclair, maar ook hij stond buitenspel.

Door de overwinningen van de twee grootmachten lijkt de spanning al grotendeels weg in Groep B. PSG heeft de volle buit na drie wedstrijden, Bayern München volgt met zes punten. Celtic staat op drie en Anderlecht wacht nog altijd op de eerste punten.

VI-verslaggever Süleyman Öztürk bespreekt de Champions League-wedstrijden van woensdagavond.