Mbappé passeert Kluivert en is meest scorende tiener ooit in Champions League

Reacties

Kylian Mbappé heeft zich met zijn goal woensdagavond tegen Anderlecht (0-4) gekroond tot de meest productieve tiener ooit in de Champions League. Met zijn achtste treffer in het miljoenenbal passeert hij Patrick Kluivert die zeven keer scoorde voor zijn twintigste verjaardag. 

Mbappé passeert Kluivert en is meest scorende tiener ooit in Champions League

Met een goal en assist had Mbappé een groot aandeel in de zege. Het was zijn tweede goal voor PSG in de Champions League. Vorig seizoen kwam de rappe aanvaller al tot zes goals namens AS Monaco. De aanvaller blijft desondanks nuchter onder de statistieken. 'Ik heb misschien wel te veel kansen gemist vanavond', zei hij na afloop tegen het Belgische Het Laatste Nieuws.

Over de wedstrijd was Mbappé, die 20 december pas negentien jaar oud wordt, meer dan tevreden en liet hij doorschemeren genadig te zijn geweest voor Anderlecht. 'We hadden op het eind misschien nog wel wat meer kunnen doordrukken. Maar ja, er zijn nog veel wedstrijden dit seizoen en daar moesten we ook aan denken. We hebben onze krachten goed gedoseerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.