Zorgwekkende cijfers voor Argentinië zonder Messi

Reacties

Lionel Messi blijkt onmisbaar voor Argentinië. La Albiceleste won slechts één van de laatste zeven duels zonder de aanvoerder en sterspeler.

Zorgwekkende cijfers voor Argentinië zonder Messi

De zeven duels die Messi dit - en vorig seizoen miste, waren allen WK-kwalificatieduels. Slechts van Colombia werd op 17 november 2015 gewonnen (0-1). Van de overige wedstrijden eindigden er vier in een gelijkspel en gingen er twee verloren: op 9 oktober 2015 thuis tegen Ecuador (0-2) en afgelopen nacht tegen Paraguay (0-1).

Dit verklaart de huidige penibele positie van de Argentijnen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland: Argentinië staat op de vijfde plek. Deze plaats geeft nog recht op play-offwedstrijden tegen de winnaar van de kwalificatie van Oceanië, maar het elftal van bondscoach Edgardo Bauza voelt de hete adem van Paraguay (een punt minder) en Chili (twee punten minder) in de nek. In november speelt Argentinië tegen Brazilië en Colombia en het is te hopen voor het land dat Messi, die nu kampt met een spierblessure, er dan bij is.

In het Argentijnse kamp durfde niemand de slechte resultaten in verband te brengen met de afwezigheid van de 29-jarige aanvaller van Barcelona. Bauza vond dat Argentinië 'een goede wedstrijd' had gespeeld en dat de uitslag 'zuur' was, zo vertelde hij op de persconferentie na afloop. 'We speelden een wedstrijd die we niet hadden mogen verliezen. Maar in voetbal word je gestraft wanneer je je kansen niet benut', doelde hij onder andere op de gemiste strafschop van Sergio Agüero. Vervangend aanvoerder en verdedigende middenvelder Javier Mascherano zei tegen het Argentijnse persbureau DyN dat Argentinië 'slecht had gespeeld'. 'En dat baart zorgen. Voor de rest is er niet veel te zeggen.'

Centrale verdediger Martín Demichelis kwam nog het dichtstbij: 'Toevallig of niet winnen we niet zonder Lionel. Hij betekent ongetwijfeld veel voor dit team.' Messi deed woensdag weer voor het eerst mee met de groepstraining van Barcelona, waarmee hij op schema ligt voor een rentree na de interlandperiode.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Brazilië 10 21 +14
Uruguay 10 20 +14
Ecuador 10 17 +4
Colombia 10 17 +3
Argentinië 10 16 +2
Paraguay 10 15 -2
Chili 10 14 -1
Peru 10 8 -8
Bolivia 10 8 -9
Venezuela 10 2 -17

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.