Dikke zege Brazilië door Neymar en toekomstig City-ster Jesus

Brazilië heeft in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks met groot gemak van Bolivia gewonnen. Op eigen grond swingden de Goddelijke Kanaries naar een 5-0 zege.

Neymar (Barcelona) en supertalent Gabriel Jesus (nu Palmeiras, vanaf januari Manchester City) vervulden een hoofdrol in Natal. De mooiste treffer van de wedstrijd was de 4-0, waarbij beide uitblinkers betrokken waren. Neymar zette Jesus vrij voor de doelman met een prachtige steekpass, waarna de jongeling de bal uit zeer lastige positie met veel gevoel in het dak van het doel wipte.

De andere doelpunten kwamen op naam van Neymar (assist Jesus), Philippe Coutinho (schot van dichtbij), Filipe Luís (assist Neymar) en Roberto Firmino (kopbal). In de tweede helft viel Neymar uit met een bloedende hoofdwond, die hij had opgelopen tijdens een stevig duel. De Barcelona-aanvaller is er in de komende kwalificatiewedstrijd van de Brazilianen tegen Venezuela overigens niet bij vanwege een schorsing na zijn gele kaart in het duel met Bolivia. Brazilië staat door de ruime zege tweede, Bolivia lijkt zo goed als kansloos voor een plek op het WK.

Uruguay - Venezuela 3-0
Uruguay verdedigde zijn koppositie door een glansrijke overwinning op hekkensluiter Venezuela. Ex-Ajacied Nicoloas Lodeiro kopte in de 29ste minuut vallend de 1-0 binnen, waarna Edinson Cavani na rust met twee doelpunten de beslissing verzorgde. Met name de 3-0 was van grote klasse. De spits van Paris Saint-Germain vuurde de bal met een drop-kick keihard in de verre hoek.

Peru - Argentinië 2-2
Zonder de geblesseerde Lionel Messi liep Argentinië tegen kostbaar puntenverlies aan in Peru, waar Feyenoorder Renato Tapia in de basis stond. Ramiro Funes Mori en Gonzalo Higuaín leken de zege aan de uitploeg te bezorgen, maar vlak voor tijd bezorgde Carlos Cueva een punt aan Peru nadat Paolo Guerrero eerder al had gescoord. Argentinië zakt daardoor naar plek vijf, terwijl alleen de eerste vier plaatsen rechtgeven op directe plaatsing voor het WK.

Paraguay - Colombia 0-1
Dankzij een doelpunt in de 91ste minuut heeft Colombia drie punten overgehouden aan het bezoek aan Paraguay. Op aangeven van Carlos Bacca maakte Edwin Cardona met een prachtig stiftje de enige goal van de wedstrijd. PSV'er Santiago Arias had een basisplaats bij Colombia.

Venezuela 9 2 -15

Nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor het WK in Rusland, nummer 5 speelt play-offs.