Brazilië pakt koppositie, Argentinië kan niet zonder Messi

Brazilië heeft in de uitwedstrijd tegen Venezuela bewezen ook zonder Neymar te kunnen. Bij Argentinië liet het gemis van Lionel Messi zich wel voelen in de thuiswedstrijd tegen Paraguay. Chili boekte een cruciale zege op Peru in de strijd om de Zuid-Amerikaanse WK-tickets.

Venezuela – Brazilië 0-2
Voorafgaand aan het nieuwe seizoen stond Brazilië er belabberd voor in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiereeks. In de nacht van dinsdag op woensdag boekte de ploeg van bondscoach Tite echter alweer de vierde zege op rij, waardoor de vijfvoudig wereldkampioen inmiddels de trotse koploper is. Hekkensluiter Venezuela kon niet profiteren van de absentie van de geschorste Neymar.

Brazilië had slechts acht minuten nodig om de leiding te nemen in Venezuela. Gabriel Jesus (foto) stiftte raak na een fout van doelman Daniel Hernández . Het was alweer de vierde goal in vier interlands van de negentienjarige spits, die in januari voor 32 miljoen euro naar Manchester City gaat. In de tweede helft stelde Willian de zege veilig door van dichtbij binnen te schieten na een pass van Renato Augusto.

Argentinië – Paraguay 0-1
Argentinië was tegen Paraguay niet in staat de absentie van de geblesseerde Messi op te vangen. Nadat Derlís González voor een droomstart van de bezoekers had gezorgd, kregen La Albiceleste de bal in het restant van de wedstrijd maar niet langs doelman Justo Villar. Zo miste Sergio Agüero, toch fit genoeg om te spelen, vlak na rust een penalty.

Het was sowieso niet de avond van Agüero, want de spits van Manchester City miste nog een paar goede kansen op de gelijkmaker. Ook Gonzalo Higuaín en invaller Paulo Dybala konden het slotoffensief van Argentinië niet tot een succes maken. De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza pakte daardoor slechts twee punten in de laatste drie WK-kwalificatieduels en staat vijfde. Volgende maand wacht Brazilië.

Ook dit spandoek van een Argentijnse fan kon de afwezigheid van Lionel Messi niet opvangen.

Chili – Peru 2-1
Chili mag net als Paraguay weer hopen op een ticket voor het WK 2018 in Rusland. De kampioen van Zuid-Amerika boekte een belangrijke zege op Peru. Weer was Arturo Vidal de grote man aan Chileense zijde. De middenvelder van Bayern München opende in de tiende minuut de score met een kopbal en was vijf minuten voor tijd weer trefzeker, nadat Edison Flores voor 1-1 had gezorgd.

Colombia – Uruguay 2-2
Het gat tussen nummer zeven Chili met de bovenste vier plaatsen bedraagt nog maar drie punten, onder meer omdat Colombia thuis gelijkspeelde tegen Uruguay. Dat moest de koppositie afstaan aan Brazilië, doordat Fernando Mina in de 84ste minuut raak kopte uit een voorzet van Juan Cuadrado. De treffer van Luis Suárez in de 73ste minuut was daardoor niet genoeg voor drie punten.

Colombia had aanvankelijk nog de leiding genomen, omdat Abel Aguilar na een kwartier de Uruguayaanse doelman Fernando Muslera ook al had gepasseerd met een kopbal. Cristian Rodríguez trok de stand nog voor het halfuur gelijk door eveneens met het hoofd te scoren. Beide landen zullen genoegen nemen met het punt, aangezien ze vierde en tweede staan.

Bolivia – Ecuador 2-2
Tussen Uruguay en Colombia in staat Ecuador na tien duels op de derde plaats. De onlangs nog in opspraak geraakte Enner Valencia bezorgde zijn land een punt door na rust een 2-0 achterstand goed te maken. Pablo Escobar had Bolivia met twee goals voor rust een op het oog comfortabele voorsprong bezorgd, maar het thuisland gaf die tegen tien man van Ecuador nog uit handen.

Venezuela 10 2 -17

Nummers 1 t/m 4 plaatsen zich voor het WK in Rusland, nummer 5 speelt play-offs.