Zo worden de kansen in de Keuken Kampioen Divisie ingeschat

Hoe snel krabbelt FC Groningen weer op na de val? En hoe zit het met de veerkracht van SC Cambuur en FC Emmen? Een vooruitblik op de promotiestrijd in de Keuken Kampioen Divisie, aan de hand van de quoteringen van JACKS.NL.

Zo worden de kansen in de Keuken Kampioen Divisie ingeschat
© Pro Shots

Veel teams zullen hun zinnen hebben gezet op de bovenste twee plekken op het tweede niveau, plekken die weer recht geven op directe promotie naar de Eredivisie. Met grote clubs als FC Groningen, SC Cambuur, Willem II, ADO Den Haag, De Graafschap en NAC Breda is de bezetting in de Keuken Kampioen Divisie meer dan goed. Een blik op de favorieten voor de titel.

FC Groningen
Dick Lukkien was eerder lang assistent-trainer bij FC Groningen en is nu teruggekeerd op het oude nest. In een lastige periode voor de club moet hij rust en nieuw optimisme brengen. Kevin van Veen moet de nieuwe goalgetter worden van De Trots van het Noorden. De 32-jarige spits scoorde vorig seizoen liefst twintig keer op het hoogste niveau in Schotland. En dat voor Motherwell, dat niet meer dan een middenmoter was. Bovendien keerde Leandro Bacuna (31) deze week terug naar zijn oude liefde. De middenvelder is transfervrij overgekomen van Watford. Zie jij Groningen snel terugkeren in de Eredivisie? De odd voor de Groningers als kampioen op het tweede niveau is 3.00.

SC Cambuur
Vorig seizoen eindigde SC Cambuur als zeventiende in de Eredivisie, met slechts één punt meer dan FC Groningen, door een zege op de laatste speeldag. De club uit Leeuwarden kwam duidelijk tekort voor handhaving. Trainer Sjors Ultee is aangebleven en gaf eerder deze zomer aan dat het verlanglijstje vol genoeg is. Met Fedde de Jong is een groot talent van AZ overgekomen en de vorig seizoen van FC Utrecht gehuurde Remco Balk is nu echt ingelijfd. Doelman Yanick van Osch is een andere versterking. De odd voor Cambuur als kampioen: 4.00.

FC Emmen
In Emmen heeft Fred Grim het vertrouwen gekregen als opvolger van Dick Lukkien. De club moest in de nacompetitie uiteindelijk het hoofd buigen in de finale tegen Almere City FC. Vertrouwen kan worden geput uit hoe het bij de vorige degradatie verliep: toen keerde Emmen na een seizoen alweer terug in de Eredivisie, als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Bij Emmen zijn veel spelers vertrokken, onder wie Ole Romeny, Miguel Araujo en Keziah Veendorp. Piotr Parzyszek is een in het oog springende aanwinst. De 29-jarige aanvaller is transfervrij naar Emmen gehaald en stond vorig seizoen onder contract bij Leganés, op het tweede niveau in Spanje. De Emmenaren worden momenteel ingeschat als derde kanshebber op de titel (5.00).

Willem II
Van de clubs die niet direct afkomstig zijn uit de Eredivisie, heeft Willem II kijkend naar de quoteringen de beste papieren. De Tilburgers eindigden vorig seizoen als vierde en gingen in de play-offs onderuit tegen VVV-Venlo. Willem II moest op zoek naar aanvallende versterking na het vertrek van Elton Kabangu (Union St. Gillis) en Jizz Hornkamp (Heracles Almelo). Patrick Joosten kan weleens een belangrijke aanwinst zijn, de 27-jarige aanvaller is transfervrij opgepikt nadat zijn contract bij Apollon Limassol afliep. Denk jij dat de Tilburgers sterk genoeg zijn? Dan is de odd van 6.00 voor Willem II als kampioen interessant.

Quoteringen titelstrijd Keuken Kampioen Divisie

- FC Groningen: 3.00
- SC Cambuur: 4.00
- FC Emmen: 5.00
- Willem II: 6.00
- NAC Breda: 15.00
- ADO Den Haag: 16.00
- VVV-Venlo: 18.00
- Roda JC Kerkrade: 31.00
- De Graafschap: 34.00

Het belooft een spectaculair seizoen te worden in de Keuken Kampioen Divisie. Wie zakt door het ijs en wie kan positief verrassen? Speel mee bij JACKS.NL! Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een mooie welkomstactie.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's