'Zirkzee moet nu laten zien over mentaliteit te beschikken'

Reacties

Een vertrek bij Bayern München is voor Joshua Zirkzee niet meer aan de orde. Van de Nederlandse spits (19) zal in Beieren meer worden gevraagd.

'Zirkzee moet nu laten zien over mentaliteit te beschikken'
© Pro Shots

Maandag zette Bayern het licht voor een (tijdelijk) vertrek van Zirkzee op groen. Het bleek te kort dag om nog elders onderdak te vinden om bij een andere club speelminuten te maken. In Duitsland noch Nederland bleek er een geschikte bestemming te vinden.

In onder meer Zwitserland en Rusland is de transfermarkt nog open. Maar die landen zijn geen optie voor Zirkzee, zo stelt technisch directeur Hasan Salihamidzic in Kicker. 'Hij blijft, zal zich verder ontwikkelen en meer leren.'

Met de komst van Eric Choupo-Moting heeft Zirkzee er een concurrent bij gekregen als mogelijke stand-in voor Robert Lewandowski. Volgens Salihamidzic is het aan de Nederlandse jeugdinternational om te laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden.

'Er moet enige concurrentie zijn in de selectie. Nu moet Joshua laten zien over mentaliteit te beschikken. Hij weet dat we van hem verwachten dat hij zich nog meer laat gelden. En als het goed is, dan zal hij gaan spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.