Golden Boy: Geertruida en Zirkzee vallen af, vijf Nederlanders over

Reacties

Er zijn nog altijd vijf Nederlandse talenten in de race voor de Golden Boy-award van 2020. Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida en Bayern München-spits Joshua Zirkzee overleefden de nieuwste schifting niet.

Golden Boy: Geertruida en Zirkzee vallen af, vijf Nederlanders over
© Pro Shots

Geertruida en Zirkzee stonden in augustus nog wel op de lijst met zestig nominaties, maar zijn afgevallen nu organisator Tuttosport het aantal kanshebbers heeft teruggebracht naar veertig. Dat geldt ook voor Ajax-aanwinst Mohammed Kudus. Wie nog wel kans blijven maken op de prestigieuze award zijn Paris Saint-Germain-linksback Mitchel Bakker, AZ-aanvaller Myron Boadu, de Ajacieden Sergiño Dest (tevens Amerikaans international) en Ryan Gravenberch en PSV'er Mohamed Ihattaren.

De favorieten voor de eindzege komen uit de grotere buitenlandse competities: in Duitsland lopen met Alphonso Davies (Bayern) en Borussia Dortmund-duo Erling Braut Haaland en Jadon Sancho behoorlijk wat kanshebbers rond, in de Premier League lijken Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) goede kans te maken. Stade Rennes-talent Edouard Camavinga, begeerd door Real Madrid, staat er ook bij, net als grote talenten als Ansu Fati (Barcelona) en Sandro Tonali (AC Milan).

Check hier de volledige lijst. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.