Zestienjarig PSG-talent schrijft opnieuw geschiedenis

Reacties

Talent Warren Zaire-Emery heeft opnieuw een record bij Paris Saint-Germain op zijn naam geschreven. De jonge Fransman verscheen aan de aftrap tegen LB Châteauroux voor de beker en is nu de jongste speler uit de clubgeschiedenis met een basisplek in het eerste elftal.

Zestienjarig PSG-talent schrijft opnieuw geschiedenis
© Pro Shots
Châteauroux
Châteauroux
1 - 3
PSG
PSG

Het is niet de eerste keer dat Zaire-Emery een record op zijn naam schrijft. Eerder dit seizoen werd hij al de jongste speler ooit in het eerste van Paris Saint-Germain. Na meerdere invalbeurten in competitiewedstrijden, mocht hij vrijdagavond in het toernooi om de Coupe de France in de basis beginnen van zijn trainer Christophe Galtier.

Zaire-Emery had een leeftijd van zestien jaar, negen maanden en 29 dagen toen hij aan de aftrap verscheen. Daarmee neemt hij het record over van Mamadou Sakho, die zeventien jaar en een dag was toen hij voor het eerst in de basis begon. Zaire-Emery maakte uiteindelijk de negentig minuten vol bij PSG, dat de wedstrijd met 1-3 won.

‘Ik ben erg blij met mijn eerste optreden in de basis en ik hoop dat het er nog veel meer worden’, zei de jonge middenvelder na afloop in de mixed zone. 'We kwamen hier om de volgende ronde te bereiken en ondanks dat het wat moeite kostte, is dat wel gelukt.'

Spelersprofiel

W. Zaïre-Emery


Geboortedatum:
8 maart 2006
Leeftijd:
18
Geboorteplaats:
Montreuil
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Paris Saint-Germain
Huidige club:
Paris Saint-Germain FC U21
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Châteauroux
Meer over Châteauroux
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Meer W. Zaïre-Emery
Meer over W. Zaïre-Emery
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.