Oranje-opponent Frankrijk lijkt EK-kern rond te hebben: WK-finalist keert terug

Reacties

Didier Deschamps heeft bekendgemaakt met welke 23 spelers hij middels oefenwedstrijden richting het EK gaat werken. De Franse bondscoach voert drie wijzigingen door ten opzichte van de selectie die hij tijdens vorige interlandperiode gebruikte. Daarmee lijkt zich een vaste EK-kern aan te dienen.

Oranje-opponent Frankrijk lijkt EK-kern rond te hebben: WK-finalist keert terug
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland
Frankrijk
Frankrijk
3 - 2
Chili
Chili

Die drie wijzigingen zitten hem op een positie in zowel de verdediging, het middenveld als in de aanval. Zo keert Benjamin Pavard terug in plaats van Jean-Clair Tobido en vervangt Moussa Diaby de nog altijd geblesseerde Kingsley Coman. Ook Aurélien Tchouaméni maakt weer deel uit van de Franse selectie. De middenvelder van Real Madrid ontbrak de laatste interlandperiode wegens een blessure, maar neemt nu weer de plaats in van Boubacar Kamara.

Dat bovenstaande drie wijzigingen de enige zijn, betekent dat Warren Zaïre-Emery voor de tweede keer op rij geselecteerd is. De zeventienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain kwam afgelopen interlandperiode tijdens zijn basisdebuut tot scoren tegen Gibraltar. Ook aanvoerder Kylian Mbappé is van de partij.

Frankrijk komt in totaal twee keer in actie tijdens deze aankomende interlandperiode. Oefenwedstrijden met Duitsland en Chili wachten op respectievelijk 23 en 26 maart. Op 21 juni wacht het EK-groepsduel met Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.