Bestuursleden Toulouse stappen op met oog op Europese droom

Reacties

Drie leden van de bestuursraad van Toulouse zijn opgestapt om problemen met de UEFA te voorkomen. De Franse club plaatste zich voor de volgende editie van de Europa League, maar omdat de club dezelfde eigenaar als AC Milan heeft, is deelname aan het Europese toernooi geen vanzelfsprekendheid.

Bestuursleden Toulouse stappen op met oog op Europese droom
© Pro Shots

Toulouse is onderdeel van het Amerikaanse investeringsfonds RedBird, dat ook eigenaar is van AC Milan. Omdat de Italiaanse topclub in de Champions League uit zal komen, vertellen de UEFA-reglementen in principe dat er voor Toulouse geen plaats is. Dan zou er immers spraken kunnen zijn van belangenverstrengeling. Tot de dag van vandaag heeft Toulouse geen bevestiging gekregen over zijn Europese deelname.

Eerder vertrok RedBird-eigenaar Gerry Cardinale al bij Toulouse en in zijn kielzog hebben ook Alec Scheiner, Isaac Halyard en Niraj Shah de raad van bestuur verlaten. Ook zij zijn verbonden aan RedBird, maar door te vertrekken hopen ze dat de UEFA akkoord gaat met de toelating van Toulouse in de Europa League.

Toulouse werd dit seizoen dertiende in de Ligue 1 en plaatste zich met spelers als Branco van den Boomen, Stijn Spierings, Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal voor de Europa League via het winnen van de Coupe de France. Het is veertien jaar geleden dat Toulouse voor het laatst uitkwam in Europa. Van den Boomen (Ajax) en Spierings (RC Lens) zijn inmiddels vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.