Toulouse-preses gaat na bekerwinst in op Europees doemscenario

Reacties

De winst van de Coupe de France betekent dat Toulouse na veertien jaar weer Europees voetbal gaat spelen. Althans, als de UEFA meewerkt. Omdat de Franse club dezelfde eigenaar heeft als AC Milan, is deelname aan een Europees toernooi geen vanzelfsprekendheid.

Toulouse-preses gaat na bekerwinst in op Europees doemscenario
© Pro Shots
Nantes
Nantes
1 - 5
Toulouse
Toulouse

Toulouse is onderdeel van het Amerikaanse investeringsfonds RedBird, dat ook eigenaar is van AC Milan. Omdat de Italiaanse topclub ook in een Europese competitie uit zal komen, vertellen de UEFA-reglementen in principe dat er voor Toulouse geen plaats is. Dan zou er immers spraken kunnen zijn van belangenverstrengeling.

Toulouse-voorzitter Damien Comolli maakt zich echter geen zorgen. 'Wij hebben onze aanvraag voor Europees voetbal vrijdagavond ingediend bij de FFF (Franse voetbalbond, red.). We hebben alle vereiste documenten aangeleverd die nodig zijn voor een UEFA-licentie, dus het was erg positief. Ik ga er persoonlijk voor zorgen dat wij volgend seizoen in Europa zullen spelen', verzekert Comolli in gesprek met RMC.

'We hebben hier gesprekken over gevoerd met de FFF en zij hebben ons verteld dat we absoluut aan alle voorwaarden hebben voldaan. Als de UEFA nog vragen voor ons heeft, zijn wij uiteraard beschikbaar', zegt Comolli.

Bekijk hier al onze video's
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.