'Domper voor Nederlands trio op vooravond van Franse bekerfinale'

Reacties

Toulouse staat aan de vooravond van de grootste wedstrijd van het seizoen. De Franse club speelt zaterdag de finale van de Coupe de France. Toch kreeg het daags voor de eindstrijd een domper te verwerken.

'Domper voor Nederlands trio op vooravond van Franse bekerfinale'
© Pro Shots
Nantes
Nantes
1 - 5
Toulouse
Toulouse

Omdat Toulouse onderdeel is van het Amerikaanse investeringsfonds RedBird had de UEFA slecht nieuws voor de club. Het Franse RMC Sport meldt dat de Ligue 1-club geen uitzicht heeft op deelname aan de Europese toernooien. Dat terwijl winst van de Coup de France normaal recht geeft op een ticket voor de Europa League. En de eigenaar uit de Verenigde Staten is daar debet aan.

RedBird is namelijk ook eigenaar van AC Milan. Omdat de Italiaanse topclub ook in een Europese competitie uit zal komen, vertellen de reglementen dat er voor Toulouse geen plaats is. Belangenverstrengeling houdt een Europees avontuur tegen.

Dat is een domper voor het trio Thijs Dallinga, Branco van den Boomen en Stijn Spierings. De Nederlanders zijn bezig aan een goed seizoen en konden dat bekronen met een ticket voor Europa. Al zal bekerwinst de pijn ongetwijfeld wel verzachten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.