Piepjong PSG ontsnapt zonder sterspelers aan bekerblamage

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond met veel moeite de volgende ronde van het Coupe de France-toernooi bereikt. Tegen derdeklasser LB Châteauroux gaf trainer Christophe Galtier zijn sterspelers rust en dat kwam de Ligue 1-koploper bijna duur te staan.

Châteauroux
Châteauroux
1 - 3
PSG
PSG

Geen Lionel Messi, geen Kylian Mbappé, geen Neymar. Maar ook geen Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi en Marco Verratti. Voor PSG was de bekerwedstrijd een simpel tussendoortje. Galtier leek gelijk te krijgen toen de twintigjarige Hugo Ekitike in de dertiende minuut de score opende, maar via Natanaël Ntolla kwam Châteauroux nog voor rust terug in de wedstrijd.

In de tweede helft waren de beste kansen voor Châteauroux, dat de paal raakte en Marquinhos ternauwernood zag ingrijpen bij een goede kans. Voor Galtier was dat het signaal om wat meer ervaring te brengen met Sergio Ramos en Fabián Ruiz. Pas twaalf minuten voor tijd viel de bevrijdende 1-2 via Carlos Soler, die scoorde uit de rebound. De semiprofs van Châteauroux braken en gaven vlak voor tijd nog de 1-3 weg, Juan Bernat verzorgde de eindstand.

Volgende week woensdag treedt PSG weer aan in de Ligue 1, mogelijk keren dan de sterspelers – inclusief kersvers wereldkampioen Messi – terug bij de formatie uit Parijs.