Zeer tevreden De Boer haalt toch frustratiepunt aan

Bondscoach Frank de Boer stond donderdagavond zeer tevreden voor de camera na de 2-0 overwinning op Oostenrijk. Toch stipte hij ook een belangrijk aandachtspunt aan.

2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Door de overwinning op Oostenrijk is Oranje zeker van de groepswinst en dus is het ticket voor de volgende ronde al binnen. 'Ik ben zeer tevreden', stak De Boer dan ook van wal bij de NOS. 'We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. Tegen Oekraïne gaven we te veel kansen weg, dat hebben we vanavond niet gedaan. We stonden goed.'

Toch was er ook reden voor frustratie bij de bondscoach. 'We hebben veel ballen veroverd, maar vooral in de eerste helft waren we slordig als we de bal hadden veroverd. Ik vond dat wel frustrerend en heb dat in de rust ook gezegd. Je doet bijna alles goed, maar een paar seconden na een balverovering ben je 'm alweer kwijt.'

Oranje speelt komende maandag de laatste groepswedstrijd, tegen Noord-Macedonië. Voor die wedstrijd neemt De Boer de aandachtspunten van de eerste twee EK-duels mee. 'Ik heb uiteindelijk een goed Nederlands elftal gezien. Het kan in balbezit beter, maar we moeten ook niet te vroeg pieken', sloot De Boer af met een knipoog.