Dumfries: 'Een jongensdroom? Daar begint het op te lijken'

Reacties

Denzel Dumfries is erg tevreden over het optreden van het Nederlands elftal donderdagavond tegen Oostenrijk. De rechtsback had zelf weer een sleutelrol en kreeg opnieuw een vertrouwensboost.

Dumfries: 'Een jongensdroom? Daar begint het op te lijken'
© Pro Shots

Dumfries versierde in de openingsfase al de strafschop waaruit de 1-0 viel. Hij was David Alaba te snel af en werd toen gevloerd door de Real Madrid-aanwinst. 'Ik tikte de bal nog weg en liep door, terwijl hij instapte. Een terechte penalty', vertelde de vleugelverdediger bij de NOS over dat moment. De 2-0 maakte hij zelf, op aangeven van zijn PSV-collega Donyell Malen. Dumfries: 'Donyell stond goed scherp, het was een goede bal van Memphis (de voorassist, red.) en ik hoefde alleen binnen te tikken.'

Het toernooi wordt steeds mooier voor Dumfries. Niet alleen heeft Oranje twee keer gewonnen en is groepswinst al een feit na de zeges op Oekraïne en Oostenrijk, de PSV'er heeft zichzelf met twee goals al flink beloond voor zijn aanvalslust. Dumfries werd voorgelegd dat dit wel een jongensdroom lijkt. 'Daar begint het op te lijken. Je weet waar we voor gaan, we groeien erin en het voelt goed', reageerde hij.

Met het oog op de knock-outfase putte Dumfries extra vertrouwen uit het feit dat het Nederlands elftal tegen Oostenrijk de volledige controle had over de wedstrijd. Tegen Oekraïne was dat zondag nog anders. 'We waren scherp en hebben goed de clean sheet gehouden. We controleerden de wedstrijd goed, creëerden kansen en waren dominant. Het is een verdiende overwinning', aldus Dumfries.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.