Malen heeft direct impact en bezorgt Dumfries vervolg droom-EK

Denzel Dumfries heeft opnieuw gescoord voor het Nederlands elftal. Met zijn tweede EK-goal zorgde hij voor een veiligere marge voor Oranje in de wedstrijd tegen Oostenrijk.

2 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Nederland leidde al met 1-0 door de rake strafschop van Memphis Depay in de elfde minuut en zocht daarna duidelijk naar het tweede doelpunt om de spanning weg te nemen. Vlak voor de goal van Dumfries kwamen de Oostenrijkers nog goed weg bij een hachelijk moment na een corner van Memphis, maar Matthijs de Ligt kon net niet scoren.

In de 67ste minuut was het dan eindelijk opnieuw raak voor Oranje. De net ingevallen Donyell Malen, die Wout Weghorst afloste, werd gelanceerd bij een counter en was niet zelfzuchtig. De PSV'er bediende zijn ploeggenoot en Dumfries scoorde van dichtbij via doelman Daniel Bachmann. De rechtsback van PSV maakte afgelopen zondag nog het winnende doelpunt bij de 3-2 overwinning op Oekraïne.